ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!!

Καλώς ήρθατε!!!
Εμείς οι γάτες...
οι φίλοι μας οι σκύλοι...
και άλλοι πολλοί
τετράποδοι και
δίποδοι φίλοι μας...
σας καλωσορίζουμε
στο σπίτι μας!!!
Εδώ μέσα
κουμάντο κάνουμε...
ΕΜΕΙΣ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν από εσάς
να μας αγαπάτε...
να μας σέβεστε...
να μας φροντίζετε...
και να μας συμπεριφέρεστε
όπως συμπεριφερόμαστε
κι εμείς σε εσάς!!!
Γραφτείτε μέλη
στο σπίτι μας...
και η πόρτα μας
θα είναι πάντα ανοιχτή για σας!!!
Ψάχνουμε να κάνουμε και νέους φίλους...Γνωρίστε μας και τα δικά σας ζωάκια
για να κάνουμε παρέα!!!

Με ένα κλικ γινόμαστε φίλοι

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Γουργουράκια...πατουσάκια


Σίγουρα έχετε προσέξει την κίνηση που κάνουν οι γάτες μας, 
κάτι σαν να ζυμώνουν!!!


Είναι η ίδια κίνηση που κάνουν τα μικρά γατάκια όταν θηλάζουν στην κοιλιά της μαμάς τους για να ρουφάνε περισσότερο γάλα! Γι αυτό μεγαλώνοντας μπορεί να παρατηρήσετε τη γάτα σας να κάνει το ίδιο με την άκρη της...μπλούζας σας ή με το μαξιλάρι, ειδικά όσα έχουν αποχωριστεί τη μητέρα τους νωρίς, όπως τα αδέσποτα.

Το ρυθμικό ζύμωμα πάνω στην κοιλιά σας ή στο κρεβατάκι της είναι απίστευτα στοργικό και γλυκό αφού δεν βγάζει τα νύχια της και δεν γρατζουνά.
Χιουμοριστικά κάποιοι λένε ότι έτσι οι γάτες...'φτιάχνουν κουλουράκια' ή 'κάνουν μασάζ στο ποντίκι που έπιασαν'...Φυσικά αυτά δεν ισχύουν. 


Το ζύμωμα της γάτας έχει τις ρίζες του στα αρχαία...χρόνια, όταν η γάτα ήταν άγρια και έπρεπε να φτιάξει φωλιά. Έτσι, έπρεπε να φτιάξει με τα πόδια της το ''κρεβάτι'' της, μαλακώνοντας τα χόρτα.

Γι αυτό σήμερα οι γάτες επιλέγουν ένα μαλακό μέρος, όπως ένα μαξιλάρι, μία κουβέρτα ή τον καναπέ και ζυμώνουν πριν κοιμηθούν. Ουσιαστικά προετοιμάζουν το...έδαφος του...ύπνου!

Είναι μία ενστικτώδης συμπεριφορά που συνοδεύεται συνήθως και από γουργούρισμα ενώ η γάτα φαίνεται να είναι...στον κόσμο της,απόλυτα γαλήνια και χαδιάρα.

Παρότι οι γατόφιλοι τείνουν να ερμηνεύουν το ζύμωμα ως τρόπο έκφρασης της αγάπης της γάτας προς εσάς, η αλήθεια είναι ότι αποτελεί τρόπο να οριοθετήσει την περιοχή κυριαρχίας της. Οι γάτες έχουν μαλακά μαξιλαράκια στις πατούσες τους και όταν ζυμώνουν απελευθερώνουν το μοναδικό άρωμα του σώματος τους! Δεν μπορούμε να το μυρίσουμε εμείς όμως στέλνει μήνυμα σε άλλες γάτες (έστω και αόρατες) να μην πλησιάσουν γιατί είναι η δική τους περιοχή...

Μερικές θηλυκές γάτες ζυμώνουν πριν τον οίστρο για να δείξουν ότι είναι ικανές για ζευγάρωμα. Αυτό συνήθως συνοδεύεται και από...το δυσάρεστο ψέκασμα με ούρα σε όλο το σπίτι, πρόβλημα που λύνεται με την στείρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: