ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!!

Καλώς ήρθατε!!!
Εμείς οι γάτες...
οι φίλοι μας οι σκύλοι...
και άλλοι πολλοί
τετράποδοι και
δίποδοι φίλοι μας...
σας καλωσορίζουμε
στο σπίτι μας!!!
Εδώ μέσα
κουμάντο κάνουμε...
ΕΜΕΙΣ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν από εσάς
να μας αγαπάτε...
να μας σέβεστε...
να μας φροντίζετε...
και να μας συμπεριφέρεστε
όπως συμπεριφερόμαστε
κι εμείς σε εσάς!!!
Γραφτείτε μέλη
στο σπίτι μας...
και η πόρτα μας
θα είναι πάντα ανοιχτή για σας!!!
Ψάχνουμε να κάνουμε και νέους φίλους...Γνωρίστε μας και τα δικά σας ζωάκια
για να κάνουμε παρέα!!!

Με ένα κλικ γινόμαστε φίλοι

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η πρώτη νύχτα με το νέο σας κουταβάκι πλησιάζει...



Το έχετε τακτοποιήσει στο κρεβάτι του, κοιμάται ήδη και φαίνεται ότι θα ακολουθήσει μια ήρεμη νύχτα. Εξάλλου είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να κλάψει λίγο, αλλά όπως σας είπαν θα σταματήσει κι έτσι πέφτετε για ύπνο. Πολύ σύντομα όμως διαπιστώνετε ότι έχετε φέρει στο σπίτι σας ένα ανερχόμενο αστέρι της όπερας που ακούγεται σε όλη την γειτονιά και αναρωτιέστε πώς ακριβώς βγαίνει αυτή η φωνή, από αυτό το μικρό πλασματάκι. Αρχίζετε να νιώθετε άσχημα, στριφογυρνάτε, αναρωτιέστε πότε θα σταματήσει και πριν καλά καλά το σκεφτείτε έχετε πεταχτεί από το κρεβάτι και το έχετε πάρει αγκαλιά.

Μάθημα πρώτο για το κουτάβι: "Όταν κλαίω δυνατά, έρχονται κοντά μου".

Βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που σηκώνονται για να τιμωρήσουν το κουτάβι, αλλά φυσικά δεν κερδίζουν τίποτα. Η ανταμοιβή παραμένει, απλά το κουτάβι μαθαίνει να φοβάται τον δεσπότη, καθώς όταν εμφανίζεται συνήθως είναι θυμωμένος. Το κλάμα λοιπόν έχει αποτέλεσμα και πάλι...

Είναι λογικό το κουτάβι να νιώσει μοναξιά και ανασφάλεια, όταν ξαφνικά αποχωρίζεται την μάνα και τα αδέρφια του και καλείται να μείνει μόνο του σε ένα ξένο περιβάλλον.

Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε όσο το δυνατόν μία ήσυχη νύχτα και το κουτάβι να προσαρμοστεί ομαλά; 

Το ιδανικό είναι να τοποθετήσετε το κουτάβι κάπου κοντά σας, να σας αισθάνεται και να σας βλέπει και δεν εννοώ το κρεβάτι σας... αυτό μπορεί να δημιουργήσει μελλοντικά μία έντονα εξαρτημένη προσωπικότητα, ή μπορεί αργότερα να συνειδητοποιήσετε ότι μαδάει, ή ότι έχει μεγαλώσει και δεν θέλετε πια να ανεβαίνει...

Ένα πάρκο για κουτάβια ή ένα crate θα ήταν ιδανικό. Τοποθετήστε μέσα ένα ζεστό, βαθύ στρωματάκι, ίσως και μία θερμοφόρα που θα του δίνει την αίσθηση της ζεστασιάς του σώματος της μητέρας του.

Φροντίστε να έχει αφοδεύσει πριν το βάλετε για ύπνο ώστε να μην αναστατωθεί κατά την διάρκεια της νύχτας. Να είστε προετοιμασμένοι όμως για πρωινά ξυπνήματα, καθώς με το που θα ανοίξει τα μάτια του θα θέλει να ανακουφιστεί.

Παίξτε με το κουτάβι λίγο πριν το βάλετε να κοιμηθεί, αν είναι κουρασμένο δεν θα έχει αντιρρήσεις για έναν υπνάκο.

Σε περίπτωση που γκρινιάξει λίγο δεν θα πρέπει να σηκωθείτε, γιατί μετά το κλάμα θα γίνεται όλο και πιο έντονο προκειμένου να ανταποκριθείτε. 

Αν είστε από εκείνους που θεωρούν ότι ο σκύλος πρέπει να μάθει να κοιμάται μόνος του από την πρώτη μέρα, καλό θα είναι να τοποθετήσετε ένα ρολόι στο κρεβατάκι του κουταβιού (ο ήχος μοιάζει με τον χτύπο της καρδιάς της μητέρας του) και να οπλιστείτε με πολύ υπομονή, καθώς οι πρώτες μέρες θα είναι ''μουσικές''. 

Προτιμήστε να πάρετε το κουτάβι πρωί και να το αφήσετε για πρώτη φορά μόνο του σε ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας ώστε να έχει την πρώτη εμπειρία και το ξέσπασμα χωρίς να σκέφτεστε ότι ενοχλείτε τους γείτονες σας.

Όσο και να μαλώσετε το κουτάβι, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να χαλάσετε την σχέση σας και να σας φοβάται. Το κλάμα θα σταματήσει μόνο όταν δεν θα έχει αποτέλεσμα.


Από την εκπαιδεύτρια σκύλων Sofia Train - High5training 
Eπικοινωνία: high5training@yahoo.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: