ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!!

Καλώς ήρθατε!!!
Εμείς οι γάτες...
οι φίλοι μας οι σκύλοι...
και άλλοι πολλοί
τετράποδοι και
δίποδοι φίλοι μας...
σας καλωσορίζουμε
στο σπίτι μας!!!
Εδώ μέσα
κουμάντο κάνουμε...
ΕΜΕΙΣ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν από εσάς
να μας αγαπάτε...
να μας σέβεστε...
να μας φροντίζετε...
και να μας συμπεριφέρεστε
όπως συμπεριφερόμαστε
κι εμείς σε εσάς!!!
Γραφτείτε μέλη
στο σπίτι μας...
και η πόρτα μας
θα είναι πάντα ανοιχτή για σας!!!
Ψάχνουμε να κάνουμε και νέους φίλους...Γνωρίστε μας και τα δικά σας ζωάκια
για να κάνουμε παρέα!!!

Με ένα κλικ γινόμαστε φίλοι

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το γατοχωριό του Νταίζου




Ο παπά Στέλιος Μπιζάς που ζει στην Πάρο και ιερουργεί στην εκκλησία της Εκατονταπυλιανής, φροντίζει παράλληλα και μια γατοαποικία στην περιοχή πίσω από το νεκροταφείο της Παροικιάς. 
Είναι ο μόνος ή ένας μεταξύ των ελάχιστων ιερέων του νησιού που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για τα ζωντανά του νησιού.
Μια από τις γάτες του ασθένησε και τελικά πέθανε. Σπάνια διαβάζουμε κείμενα ιερέων, που αποχαιρετούν τα ζώα τους, γι’ αυτό και δημοσιεύουμε το γράμμα του παπά Στέλιου. Γιατί η φιλευσπλαχνία βρίσκεται παντού και είναι μεγάλη αρετή του ανθρώπου.




«Από σήμερα το γατοχωριό αποκτάει πλέον όνομα και θα ονομάζεται "το γατοχωριό του Νταίζου" μιας και ήταν ο πατέρας και αρχηγός του χωριού. Από την ημέρα που γεννήθηκε ήταν ο αρχηγός του γατοχωριού. Φάτσα απίστευτη με πολλή όρεξη για παιχνίδια και χάδια. Φυσικά με την πληθυσμιακή αύξηση του γατοχωριού δεν έμεινε ασυγκίνητος στα χάδια που έπαιρναν οι υπόλοιπες γατούλες και έτσι αντιδρούσε συχνά πυκνά και καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν και τόσο ήρεμος. Από την πρώτη στιγμή φιγουράριζε σε όλες τις φωτογραφίες ως η μασκότ του γατοχωριού, από τοπικά blogs ως και στη RealNews και έτσι έγινε διάσημος στο πανελλήνιο και όχι μόνο αφού η φάτσα του ταξίδεψε μέχρι και στη Μοντάνα της Αμερικής.


Δυστυχώς όμως, μετά και από πολυήμερη ασθένεια που τον κράτησε κλινήρη στην απομόνωση με ιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή, δεν τα κατάφερε να βγει νικητής και από αυτή τη μάχη. Έτσι πλέον ξεκουράζεται στη γη του γατοχωριού στην οποία έσκαψε από άκρη ως άκρη και δικαίως θεωρούταν ο αρχηγός του.

Μακάρι να νιώσουμε και εμείς ως άνθρωποι τη φροντίδα και την αγάπη που πήρε ο Νταίζος από την πρώτη στιγμή της γέννησής του μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, που αν και πονούσε αφόρητα, το μόνο που επιζητούσε ήταν ένα τρυφερό χάδι και μία αγκαλιά αγάπης, κάτι που το έπαιρνε απλόχερα και έκλεινε τα μάτια του για να ανταποδώσει και τη δική του αγάπη, κάτι που έκανε και σήμερα το πρωί, κλείνοντας για πάντα τα ματάκια του.
Καλό Ταξίδι Νταίζο, καλό ταξίδι λευκέ αρχηγέ μας».
ΠΗΓΗ: zoosos.gr



Την έγνοια και τη μέριμνα που δείχνει 
ο παπά Στέλιος 
για τα οικόσιτα αιλουροειδή, 
δηλαδή τις παριανές ψιψίνες, 
έφερε στη δημοσιότητα η Γωγώ Ραγκούση 
μέσω του http://pariancats.blogspot.gr 
το οποίο προωθεί την αγάπη για τα ζώα
 και ειδικά για τις τόσο παρεξηγημένες γάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: