ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!!

Καλώς ήρθατε!!!
Εμείς οι γάτες...
οι φίλοι μας οι σκύλοι...
και άλλοι πολλοί
τετράποδοι και
δίποδοι φίλοι μας...
σας καλωσορίζουμε
στο σπίτι μας!!!
Εδώ μέσα
κουμάντο κάνουμε...
ΕΜΕΙΣ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν από εσάς
να μας αγαπάτε...
να μας σέβεστε...
να μας φροντίζετε...
και να μας συμπεριφέρεστε
όπως συμπεριφερόμαστε
κι εμείς σε εσάς!!!
Γραφτείτε μέλη
στο σπίτι μας...
και η πόρτα μας
θα είναι πάντα ανοιχτή για σας!!!
Ψάχνουμε να κάνουμε και νέους φίλους...Γνωρίστε μας και τα δικά σας ζωάκια
για να κάνουμε παρέα!!!

Με ένα κλικ γινόμαστε φίλοι

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου


Είναι λίγοι...τόσοι που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε και τα δυό μας χέρια να μετρήσουμε αυτούς που ασχολούνται ενεργά και καθημερινά με την φροντίδα των αδέσποτων. 
Είναι πολλά...πάρα πολλά τα αδέσποτα στο Αγρίνιο και στην γύρω περιοχή. Και καθημερινά πολλαπλασιάζονται.
Είναι πολλά...πάρα πολλά τα έξοδα διατροφής και ιατρικής περίθαλψης των παρατημένων και κακοποιημένων ζώων.
Σε ένα μικρό ιδιωτικό χώρο, με τον Δήμο κραυγαλέα απόντα, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να φιλοξενήσουν, να περιθάλψουν, να ταΐσουν, να περιποιηθούν πληγωμένες, αδέσποτες ψυχές, μισή χούφτα άνθρωποι.
Μισή χούφτα άνθρωποι που κάθε εβδομάδα εκλιπαρούν εναγωνίως για τροφές, για φάρμακα, για σπιτάκια, για κουβερτούλες, για υιοθεσίες.
Ναι...δύσκολοι οι καιροί, ναι...πεινούν και κρυώνουν άνθρωποι, ναι...δεν έχουν ιατρική περίθαλψη πολλοί συνάνθρωποί μας, ΑΛΛΑ γιατί η βοήθεια και η αλληλεγγύη πρέπει να περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους και όχι και στα ζώα; Ποιός μας είπε ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων δεν ασχολούνται και με τους συνανθρώπους μας; Όταν ξέρεις να αγαπάς και να προσφέρεις, αγαπάς και προσφέρεις σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε χρειάζεται την βοήθειά μας. Ο Μητροπολίτης Διονύσιος είχε πει : «Η καρδιά κάθε αγαθού και πολιτισμένου ανθρώπου θα πρέπει να φλέγεται από αγάπη για όλη την κτίση. Για τους ανθρώπους, τα ζώα, τα πτηνά, τα φυτά, τα δέντρα. Ο πραγματικός φιλάνθρωπος είναι και ζωόφιλος»


Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι λίγοι φιλάνθρωποι - φιλόζωοι. Με ότι μπορεί ο καθένας. 
Και ας πείσουμε τους γνωστούς μας να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο. Η αγάπη και η αφοσίωση που θα εισπράξουν δεν εξαγοράζεται με κανένα χρηματικό ποσό. Ο Βρετανός φιλόσοφος Bernard Williams είχε πει :  "Δεν υπάρχει καλύτερος ψυχοθεραπευτής στον κόσμο από ένα κουτάβι που γλείφει το πρόσωπό σου".
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους της Φιλοζωικής στα τηλέφωνα 26410.55854 και 6947718372 καθώς και στην σελίδα τους πατώντας ΕΔΩ.

Μπορούμε να δείξουμε τον πολιτισμό μας με πολλούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι κι αυτός...γιατί «Το μεγαλείο ενός λαού και η ηθική του υπόσταση, φαίνονται από τον τρόπο που ο λαός αυτός χειρίζεται τα ζώα… Επιμένω, όσο πιο αβοήθητο είναι ένα πλάσμα, τόσο πιο πολύ δικαιούται την προστασία μας, από τη βιαιότητα του ανθρώπου», Μαχάτμα Γκάντι







Το γατοχωριό του Νταίζου




Ο παπά Στέλιος Μπιζάς που ζει στην Πάρο και ιερουργεί στην εκκλησία της Εκατονταπυλιανής, φροντίζει παράλληλα και μια γατοαποικία στην περιοχή πίσω από το νεκροταφείο της Παροικιάς. 
Είναι ο μόνος ή ένας μεταξύ των ελάχιστων ιερέων του νησιού που δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για τα ζωντανά του νησιού.
Μια από τις γάτες του ασθένησε και τελικά πέθανε. Σπάνια διαβάζουμε κείμενα ιερέων, που αποχαιρετούν τα ζώα τους, γι’ αυτό και δημοσιεύουμε το γράμμα του παπά Στέλιου. Γιατί η φιλευσπλαχνία βρίσκεται παντού και είναι μεγάλη αρετή του ανθρώπου.




«Από σήμερα το γατοχωριό αποκτάει πλέον όνομα και θα ονομάζεται "το γατοχωριό του Νταίζου" μιας και ήταν ο πατέρας και αρχηγός του χωριού. Από την ημέρα που γεννήθηκε ήταν ο αρχηγός του γατοχωριού. Φάτσα απίστευτη με πολλή όρεξη για παιχνίδια και χάδια. Φυσικά με την πληθυσμιακή αύξηση του γατοχωριού δεν έμεινε ασυγκίνητος στα χάδια που έπαιρναν οι υπόλοιπες γατούλες και έτσι αντιδρούσε συχνά πυκνά και καταλαβαίνετε ότι δεν ήταν και τόσο ήρεμος. Από την πρώτη στιγμή φιγουράριζε σε όλες τις φωτογραφίες ως η μασκότ του γατοχωριού, από τοπικά blogs ως και στη RealNews και έτσι έγινε διάσημος στο πανελλήνιο και όχι μόνο αφού η φάτσα του ταξίδεψε μέχρι και στη Μοντάνα της Αμερικής.


Δυστυχώς όμως, μετά και από πολυήμερη ασθένεια που τον κράτησε κλινήρη στην απομόνωση με ιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή, δεν τα κατάφερε να βγει νικητής και από αυτή τη μάχη. Έτσι πλέον ξεκουράζεται στη γη του γατοχωριού στην οποία έσκαψε από άκρη ως άκρη και δικαίως θεωρούταν ο αρχηγός του.

Μακάρι να νιώσουμε και εμείς ως άνθρωποι τη φροντίδα και την αγάπη που πήρε ο Νταίζος από την πρώτη στιγμή της γέννησής του μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, που αν και πονούσε αφόρητα, το μόνο που επιζητούσε ήταν ένα τρυφερό χάδι και μία αγκαλιά αγάπης, κάτι που το έπαιρνε απλόχερα και έκλεινε τα μάτια του για να ανταποδώσει και τη δική του αγάπη, κάτι που έκανε και σήμερα το πρωί, κλείνοντας για πάντα τα ματάκια του.
Καλό Ταξίδι Νταίζο, καλό ταξίδι λευκέ αρχηγέ μας».
ΠΗΓΗ: zoosos.gr



Την έγνοια και τη μέριμνα που δείχνει 
ο παπά Στέλιος 
για τα οικόσιτα αιλουροειδή, 
δηλαδή τις παριανές ψιψίνες, 
έφερε στη δημοσιότητα η Γωγώ Ραγκούση 
μέσω του http://pariancats.blogspot.gr 
το οποίο προωθεί την αγάπη για τα ζώα
 και ειδικά για τις τόσο παρεξηγημένες γάτες.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Η πρώτη νύχτα με το νέο σας κουταβάκι πλησιάζει...



Το έχετε τακτοποιήσει στο κρεβάτι του, κοιμάται ήδη και φαίνεται ότι θα ακολουθήσει μια ήρεμη νύχτα. Εξάλλου είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να κλάψει λίγο, αλλά όπως σας είπαν θα σταματήσει κι έτσι πέφτετε για ύπνο. Πολύ σύντομα όμως διαπιστώνετε ότι έχετε φέρει στο σπίτι σας ένα ανερχόμενο αστέρι της όπερας που ακούγεται σε όλη την γειτονιά και αναρωτιέστε πώς ακριβώς βγαίνει αυτή η φωνή, από αυτό το μικρό πλασματάκι. Αρχίζετε να νιώθετε άσχημα, στριφογυρνάτε, αναρωτιέστε πότε θα σταματήσει και πριν καλά καλά το σκεφτείτε έχετε πεταχτεί από το κρεβάτι και το έχετε πάρει αγκαλιά.

Μάθημα πρώτο για το κουτάβι: "Όταν κλαίω δυνατά, έρχονται κοντά μου".

Βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που σηκώνονται για να τιμωρήσουν το κουτάβι, αλλά φυσικά δεν κερδίζουν τίποτα. Η ανταμοιβή παραμένει, απλά το κουτάβι μαθαίνει να φοβάται τον δεσπότη, καθώς όταν εμφανίζεται συνήθως είναι θυμωμένος. Το κλάμα λοιπόν έχει αποτέλεσμα και πάλι...

Είναι λογικό το κουτάβι να νιώσει μοναξιά και ανασφάλεια, όταν ξαφνικά αποχωρίζεται την μάνα και τα αδέρφια του και καλείται να μείνει μόνο του σε ένα ξένο περιβάλλον.

Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε όσο το δυνατόν μία ήσυχη νύχτα και το κουτάβι να προσαρμοστεί ομαλά; 

Το ιδανικό είναι να τοποθετήσετε το κουτάβι κάπου κοντά σας, να σας αισθάνεται και να σας βλέπει και δεν εννοώ το κρεβάτι σας... αυτό μπορεί να δημιουργήσει μελλοντικά μία έντονα εξαρτημένη προσωπικότητα, ή μπορεί αργότερα να συνειδητοποιήσετε ότι μαδάει, ή ότι έχει μεγαλώσει και δεν θέλετε πια να ανεβαίνει...

Ένα πάρκο για κουτάβια ή ένα crate θα ήταν ιδανικό. Τοποθετήστε μέσα ένα ζεστό, βαθύ στρωματάκι, ίσως και μία θερμοφόρα που θα του δίνει την αίσθηση της ζεστασιάς του σώματος της μητέρας του.

Φροντίστε να έχει αφοδεύσει πριν το βάλετε για ύπνο ώστε να μην αναστατωθεί κατά την διάρκεια της νύχτας. Να είστε προετοιμασμένοι όμως για πρωινά ξυπνήματα, καθώς με το που θα ανοίξει τα μάτια του θα θέλει να ανακουφιστεί.

Παίξτε με το κουτάβι λίγο πριν το βάλετε να κοιμηθεί, αν είναι κουρασμένο δεν θα έχει αντιρρήσεις για έναν υπνάκο.

Σε περίπτωση που γκρινιάξει λίγο δεν θα πρέπει να σηκωθείτε, γιατί μετά το κλάμα θα γίνεται όλο και πιο έντονο προκειμένου να ανταποκριθείτε. 

Αν είστε από εκείνους που θεωρούν ότι ο σκύλος πρέπει να μάθει να κοιμάται μόνος του από την πρώτη μέρα, καλό θα είναι να τοποθετήσετε ένα ρολόι στο κρεβατάκι του κουταβιού (ο ήχος μοιάζει με τον χτύπο της καρδιάς της μητέρας του) και να οπλιστείτε με πολύ υπομονή, καθώς οι πρώτες μέρες θα είναι ''μουσικές''. 

Προτιμήστε να πάρετε το κουτάβι πρωί και να το αφήσετε για πρώτη φορά μόνο του σε ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας ώστε να έχει την πρώτη εμπειρία και το ξέσπασμα χωρίς να σκέφτεστε ότι ενοχλείτε τους γείτονες σας.

Όσο και να μαλώσετε το κουτάβι, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να χαλάσετε την σχέση σας και να σας φοβάται. Το κλάμα θα σταματήσει μόνο όταν δεν θα έχει αποτέλεσμα.


Από την εκπαιδεύτρια σκύλων Sofia Train - High5training 
Eπικοινωνία: high5training@yahoo.gr