ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!!

Καλώς ήρθατε!!!
Εμείς οι γάτες...
οι φίλοι μας οι σκύλοι...
και άλλοι πολλοί
τετράποδοι και
δίποδοι φίλοι μας...
σας καλωσορίζουμε
στο σπίτι μας!!!
Εδώ μέσα
κουμάντο κάνουμε...
ΕΜΕΙΣ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν από εσάς
να μας αγαπάτε...
να μας σέβεστε...
να μας φροντίζετε...
και να μας συμπεριφέρεστε
όπως συμπεριφερόμαστε
κι εμείς σε εσάς!!!
Γραφτείτε μέλη
στο σπίτι μας...
και η πόρτα μας
θα είναι πάντα ανοιχτή για σας!!!
Ψάχνουμε να κάνουμε και νέους φίλους...Γνωρίστε μας και τα δικά σας ζωάκια
για να κάνουμε παρέα!!!

Με ένα κλικ γινόμαστε φίλοι

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου


Είναι λίγοι...τόσοι που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε και τα δυό μας χέρια να μετρήσουμε αυτούς που ασχολούνται ενεργά και καθημερινά με την φροντίδα των αδέσποτων. 
Είναι πολλά...πάρα πολλά τα αδέσποτα στο Αγρίνιο και στην γύρω περιοχή. Και καθημερινά πολλαπλασιάζονται.
Είναι πολλά...πάρα πολλά τα έξοδα διατροφής και ιατρικής περίθαλψης των παρατημένων και κακοποιημένων ζώων.
Σε ένα μικρό ιδιωτικό χώρο, με τον Δήμο κραυγαλέα απόντα, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να φιλοξενήσουν, να περιθάλψουν, να ταΐσουν, να περιποιηθούν πληγωμένες, αδέσποτες ψυχές, μισή χούφτα άνθρωποι.
Μισή χούφτα άνθρωποι που κάθε εβδομάδα εκλιπαρούν εναγωνίως για τροφές, για φάρμακα, για σπιτάκια, για κουβερτούλες, για υιοθεσίες.
Ναι...δύσκολοι οι καιροί, ναι...πεινούν και κρυώνουν άνθρωποι, ναι...δεν έχουν ιατρική περίθαλψη πολλοί συνάνθρωποί μας, ΑΛΛΑ γιατί η βοήθεια και η αλληλεγγύη πρέπει να περιορίζεται μόνο στους ανθρώπους και όχι και στα ζώα; Ποιός μας είπε ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων δεν ασχολούνται και με τους συνανθρώπους μας; Όταν ξέρεις να αγαπάς και να προσφέρεις, αγαπάς και προσφέρεις σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε χρειάζεται την βοήθειά μας. Ο Μητροπολίτης Διονύσιος είχε πει : «Η καρδιά κάθε αγαθού και πολιτισμένου ανθρώπου θα πρέπει να φλέγεται από αγάπη για όλη την κτίση. Για τους ανθρώπους, τα ζώα, τα πτηνά, τα φυτά, τα δέντρα. Ο πραγματικός φιλάνθρωπος είναι και ζωόφιλος»


Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι λίγοι φιλάνθρωποι - φιλόζωοι. Με ότι μπορεί ο καθένας. 
Και ας πείσουμε τους γνωστούς μας να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο. Η αγάπη και η αφοσίωση που θα εισπράξουν δεν εξαγοράζεται με κανένα χρηματικό ποσό. Ο Βρετανός φιλόσοφος Bernard Williams είχε πει :  "Δεν υπάρχει καλύτερος ψυχοθεραπευτής στον κόσμο από ένα κουτάβι που γλείφει το πρόσωπό σου".
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους της Φιλοζωικής στα τηλέφωνα 26410.55854 και 6947718372 καθώς και στην σελίδα τους πατώντας ΕΔΩ.

Μπορούμε να δείξουμε τον πολιτισμό μας με πολλούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι κι αυτός...γιατί «Το μεγαλείο ενός λαού και η ηθική του υπόσταση, φαίνονται από τον τρόπο που ο λαός αυτός χειρίζεται τα ζώα… Επιμένω, όσο πιο αβοήθητο είναι ένα πλάσμα, τόσο πιο πολύ δικαιούται την προστασία μας, από τη βιαιότητα του ανθρώπου», Μαχάτμα Γκάντι







Δεν υπάρχουν σχόλια: