ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!!

Καλώς ήρθατε!!!
Εμείς οι γάτες...
οι φίλοι μας οι σκύλοι...
και άλλοι πολλοί
τετράποδοι και
δίποδοι φίλοι μας...
σας καλωσορίζουμε
στο σπίτι μας!!!
Εδώ μέσα
κουμάντο κάνουμε...
ΕΜΕΙΣ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν από εσάς
να μας αγαπάτε...
να μας σέβεστε...
να μας φροντίζετε...
και να μας συμπεριφέρεστε
όπως συμπεριφερόμαστε
κι εμείς σε εσάς!!!
Γραφτείτε μέλη
στο σπίτι μας...
και η πόρτα μας
θα είναι πάντα ανοιχτή για σας!!!
Ψάχνουμε να κάνουμε και νέους φίλους...Γνωρίστε μας και τα δικά σας ζωάκια
για να κάνουμε παρέα!!!

Με ένα κλικ γινόμαστε φίλοι

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Προς τον Άη Βασίλη των αδέσποτων

Ας βοηθήσουμε όλοι να υιοθετηθούν τα αδέσποτα ζωάκια που φιλοξενούνται στα καταφύγια των Φιλοζωικών της περιοχής μας. 
Για την δική μου πόλη, το Αγρίνιο, μπορείτε να επικοινωνείτε με την σελίδα της Φιλοζωικής Αγρινίου (εδώ). Θα γνωρίσετε και είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε τα ζωάκια που φιλοξενούνται εκεί!!! Θέλω να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο, πέρα από τις ευχές, με ένα κείμενο που γράφτηκε ένα χρόνο πριν από την κ. Κική Δημητριάδου. Μία φιλόζωη νηπιαγωγό από τα Γιαννιτσά. Μία φιλόζωη νηπιαγωγό η οποία σε πείσμα της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, προσπαθεί, να διδάξει στα πιτσιρίκια της τάξης της στο 9ο Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών και όχι μόνο, την αγάπη για τα ζώα.
Είναι η εκείνη, που δημιούργησε μεταξύ πολλών άλλων, και τον ΑΔΕΣΠΟΤΟ, τον χάρτινο τετράποδο ήρωα, o οποίος με τις ιστορίες του ευαισθητοποιεί τα πιτσιρίκια και τα διδάσκει να αγαπούν και τα αδέσποτα ζώα. Πρόκειται για μια δασκάλα ,που όλοι θα θέλατε να διδάσκει και στα δικά σας παιδιά...

Μεσημέρι Σαββάτου. Τελευταίες ώρες του 2011. Μ' έναν κατάλογο στην τσέπη κι άλλον έναν στο μυαλό, μπαίνω οδηγώντας στην πλατεία. Πάντα τ' αναζητάω με τα μάτια μου: Είναι μια παρέα αδέσποτων σκύλων. Πέντε σταθερά, καμιά φορά και παραπάνω. Τα ταΐζω, που και που, δεν είναι το φαί που τους λείπει. Είναι ένα σπίτι! Αυτό που θα τα απομακρύνει από το δρόμο, που θα κάνει να λείψουν τα γαβγίσματα στις ρόδες της ασφάλτου, η δυσφορία στα πρόσωπα διερχόμενων και καταστηματαρχών, οι φωνές των παιδιών που ξεφωνίζουν όταν βρεθούν στο δρόμο τους.
Έχει πολύ κρύο! Έβρεχε όλη τη νύχτα και συνεχίζει να σιγοψιχαλίζει. Χρονιάρα μέρα σήμερα! Χρονιάρα μέρα για μας. Για την παρέα των αδέσποτων τίποτε διαφορετικό δεν σημαίνει η ημέρα αυτή, ή μήπως; Πολλά μαγαζιά συνηθίζουν να ψήνουν, ένας μεζές ίσως προκύψει. Αυτό θα πει παραμονή Πρωτοχρονιάς.


Σταματάω το αυτοκίνητο απότομα και τα πλησιάζω. Βλέπω τέσσερα από τα σκυλιά αυτά, ξαπλωμένα στο χορτάρι της πλατείας. Μ' αυτές τις συνθήκες μπορείς να κοιμηθείς; Αν είσαι αδέσποτος μάλλον μπορείς, αλλά εγώ δεν μπορώ ούτε να το διανοηθώ. Με πιάνει πανικός. Προχθές ακόμη γραφόταν οι καταγγελίες για την «μαζική εξαφάνιση» ομοίων τους σε γειτονική περιοχή. Οι αδέσποτοι φίλοι μου όμως, απλώς κοιμούνται . Κουλουριάστηκαν στο χορτάρι κι ονειρεύονται τον Αϊ Βασίλη των αδέσποτων.
Αυτόν που θα μοιράσει αφεντικά κι αυλές για να βρεθούνε εκεί, αμέσως μετά το ξύπνημά τους. Τον Αϊ Βασίλη των αδέσποτων που θα μοιράσει και χρήματα στις τσέπες των άμοιρων πολιτών αυτής της χώρας (που η κλεψιά κι η ατιμωρησία έχουν την τιμητική τους) κι αυτοί εξαθλιωμένοι θα χαρούν, τώρα που δεν ξέρουν πώς να ζεσταθούν, σε λίγο πώς να τραφούν και σε τι να ελπίσουν.
Αλλά τα αδέσποτα ζώα πάντα θα ελπίζουν. Θα ελπίζουν να εφαρμοστούν οι νόμοι, που τα προστατεύουν, να επικρατήσει η ανθρωπιά και μια έγνοια εξουσίας να τ' αγκαλιάσει. Παραμονή πρωτοχρονιάς τσαλάκωσα στην τσέπη μου τον κατάλογο για τα ψώνια που πρέπει να γίνουν. Στάθηκα και φωτογράφισα τους ύπνους τους. Έχω 2012 ευχές να γράψω για τις ζωές τις δικές σας αλλά και των αγαπημένων σας.
Προτίμησα να φωτογραφίσω τα ζώα. Απόψε θα περισσέψουν οι ευχές.
Υγεία να έχετε!
Κική Δημητριάδου
Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών


Πηγή:  www.zoosos.gr Δεν υπάρχουν σχόλια: