ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!!!!

Καλώς ήρθατε!!!
Εμείς οι γάτες...
οι φίλοι μας οι σκύλοι...
και άλλοι πολλοί
τετράποδοι και
δίποδοι φίλοι μας...
σας καλωσορίζουμε
στο σπίτι μας!!!
Εδώ μέσα
κουμάντο κάνουμε...
ΕΜΕΙΣ!!!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λοιπόν από εσάς
να μας αγαπάτε...
να μας σέβεστε...
να μας φροντίζετε...
και να μας συμπεριφέρεστε
όπως συμπεριφερόμαστε
κι εμείς σε εσάς!!!
Γραφτείτε μέλη
στο σπίτι μας...
και η πόρτα μας
θα είναι πάντα ανοιχτή για σας!!!
Ψάχνουμε να κάνουμε και νέους φίλους...Γνωρίστε μας και τα δικά σας ζωάκια
για να κάνουμε παρέα!!!

Με ένα κλικ γινόμαστε φίλοι

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Προσέχουμε....

Οι γάτες είναι γενικά λογικότερες από τα σκυλιά όταν πρόκειται για την κατανάλωση τροφών που δεν πρέπει να καταναλωθούν, εντούτοις υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε. 
Τροφές που δεν σχεδιάζονται για τις γάτες μπορεί να έχουν επιπτώσεις στο πεπτικό τους σύστημα, προκαλώντας εμετό, διάρροια, ή απώλεια όρεξης.


 Εδώ είναι μερικά από αυτά 


 Το οινόπνευμα μπορεί να προκαλέσει ζημιά συκωτιού και εγκεφάλου. 
 Η σοκολάτα περιέχει theobromine. Είναι σε όλες τις μορφές σοκολάτας. Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα καρδιάς και μυών. Η σοκολάτα περιέχει επίσης καφεΐνη. 
Καφές, τσάι,ενεργειακά ποτά. Αυτά περιέχουν καφεΐνη που μπορεί να κάνει τη γάτα σας να γίνει ανήσυχη, να έχει γρήγορη αναπνοή, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και τις δονήσεις μυών.
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Μερικές γάτες έχουν δυσανεξία στην λακτόζη και εάν τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα αυτά μπορούν να προκαλέσουν εμετό και διάρροια. 
Ακατέργαστο κρέας, αυγά. Μπορεί να προκαλέσουν  εμετό, διάρροια ή παγκρεατίτιδα (από το υπερβολικό λίπος) και υπάρχει κίνδυνος  σαλμονέλας ή Ε.COLI που συνδέεται με αυτά τα τρόφιμα.
Σταφύλια και σταφίδες.
 Πολλές γάτες πιθανόν να μην τρώνε από αυτές τις τροφές αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις που καταναλωθούν αυτές οι τροφές επηρεάζονται τα νεφρά, έτσι είναι καλύτερο να μην διακυβευθεί η υγεία της γάτας σας και να μην αφεθεί να φάει αυτά τα τρόφιμα. 
Κρεμμύδια και σκόρδοΗ μεγάλη κατανάλωση αυτών των τροφών προκαλεί προβλήματα στο πεπτικό τους σύστημα και αναιμία, αλλά λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο σε κάποια σάλτσα, δεν προκαλεί προβλήματα. Η κατανάλωση όμως σε καθημερινή βάση προκαλεί αναιμία. 
Ο τόνος
Η καθημερινή του κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στο πεπτικό τους σύστημα και σπάνια οδηγεί σε ασθένεια που αποκαλείται steatitis γνωστή σαν yellow fat disease.

Xylitol. Αυτό είναι μια γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται σε πολλά sugar-free τρόφιμα, ειδικά τσίχλα. Σπάνια προσβάλλει τις γάτες, αλλά στα σκυλιά μπορεί να προκαλέσει μια σημαντική πτώση στη ζάχαρη αίματος (που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς ή ακόμα και το θάνατο) που ακολουθούνται από ανεπάρκεια ήπατος. Επομένως είναι καλύτερο και πιό  ασφαλές να μην αφεθεί η γάτα σας να φάει τρόφιμα που περιέχουν αυτό το συστατικό.
Παρακεταμόλη.Όταν εμείς παίρνουμε την παρακεταμόλη, ένα ένζυμο στον οργανισμό μας την διασπά μόλις αυτή κάνει την "δουλειά" της. Οι γάτες δεν είναι ικανές να διασπάσουν την παρακεταμόλη και πολύ επικίνδυνες τοξικές ενώσεις σχηματίζονται γρήγορα στο σώμα τους. Αυτό προκαλεί αμετάκλητη ζημιά στα αιμοφόρα αγγεία τους και προκαλεί ένα σύνδρομο αποκαλούμενο «methaemaglobinaemia» όπου η γλώσσα και τα ούλα παίρνουν ένα καφέ-σοκολατί χρώμα και μαζί με τη ζημιά που επιφέρει στο συκώτι, αποβαίνει δυστυχώς μοιραία.
Μονοξείδιο του άνθρακα. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο αέριο. Όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για μια γάτα, μια κρύα ημέρα, από το να κουλουριαστεί δίπλα σε φωτιά ή μια θερμάστρα. Προσοχή λοιπόν, να οξυγονώνεται καλά ο χώρος όταν χρησιμοποιούμε πηγές θερμότητας.
Πολλά φυτά είναι τοξικά για τους αιλουροειδείς φίλους μας. 
Μερικά από αυτά είναι:

  • Lilies 
  • Cycas 
  • Tulip and Narcissus bulbs 
  • Azaleas and Rhododendrons 
  • Cyclamen 
  • Kalanchoe 
  • Amaryllis 
  • Autumn Crocus 
  • Chrysanthemum 
  • English Ivy 
  • Peace Lily 
  • Pothos                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: